28 maj, 2015

Invigning av Vårbyparken

I Lördags invigdes Vårbyparken som vi ritat för Huddinge Kommun och som Lestra byggt. Det blev en lyckad invigning med mycket folk och en hel del underhållning. Huddinge hade ordnat ett program med basketuppvisning, pingisturnering, ballongprinsessan, invigningstal, jonglör och salsa-grupp. Lestra och Funkia bjöd på grillad korv.

Lekparken har ett rese-tema där tanken är att flera resemål representeras i parken och där man med fantasins hjälp kan resa till Amazonas, Marrocko, Strandpromenaden copacabana, Sahara och New york.

I Amasonas växer täta buskage av salix och djungellika klätterväxter växer i luftslotten. Likt Amasonas rinner vatten mellan buskage och klätternät. Barnen styr själva vattnet från vattenpumpen.
I Sahara är det ett lite hetare och torrare mikroklimat, här brer en gummikulle ut sig lik en jättelik sandyna och omfamnar en yta av strid sand.
Den målade asfalten har samma mönster som markbeläggningen på Copacabana, det var också här Salsa-gruppen dansade på invigningen. I New York kan besökaren spela basket och på vykortet som hänger på tegelbyggnaden kan man se John Lennon promenera i Central Park.
I det vi kallar för Marrakechunden kan flera större sällskap samlas vid de långa borden med bordskiva med marrachesh-mönstrat klinker. Tillsammans med befintliga träd kommer 5 st nyplanterad flikbladiga gråalar på lite sikt skapa en stark rumslighet till lunden.

Vårbyparken har ett resetema, skyltbladen hänvisar till de olika platserna i parken.
Det målade mönstret anspelar på markbeläggningen på Copacabana Sanddynan i Sahara
 Samba-gruppen dansade


Oversize vykort som hänvisar till parkens olika delar hänger på anslutande fasad.
I Marrakechlunden finns gott om bordsplats för flera sällskap att äta grillad mat från de 3 grillarna i stål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar